Jag har fyllt 30 och reser till Riga!
Och så var man 30 år. Vart tog tiden vägen?! Fattar ingenting. Känner mig inte alls som 30, utan snarare 20. Säger en del om mig själv. Nog för att jag har hunnit med en hel del under de senaste 10 åren, men ändå.
Nyss hemkommen från en överraskningsresa i Riga, som min sambo hade fixat i 30-års present! Har ni aldrig varit där, åk dit! Jag tänkte dela med mig av lite tips där ifrån, så vi kör igång helt enkelt!
Vi bodde på Rixwell Centra Hotel i delen "Old town". Ska ni bo i Riga kan jag verkligen rekommendera den stadsdelen. Massa fina gamla hus och byggnader längs kullerstensgator. Hotellet och servisen var bra, frukosten var helt okej!
När vi anlände till hotellrummet stod en flaska mousserande och choklad som Viktor hade ordnat med.

Efter att vi lämnat av våra väskor på hotellet åkte vi taxi till ett ställe som heter Koyan Restaurang och Bar, en liten bit bort. Där blev jag bjuden på en jättehärlig brunch! Älskade verkligen det stället, maten var mycket bra, och
inte tala om cheesecaken som fanns till efterrätt!

På kvällen gick vi till ett ställe som heter Easy wine, där man fick ett kort där man gick och valde viner man var sugen på ur automater. Man kunde välja mellan 5, 10 eller 15 cl och betalade för det man valde. Roligt koncept och perfekt för mig
som har svårt att välja, jag smakade på massa spännande viner! Vi drack inte bara där såklart utan åt även lite tapas, riktigt bra! Fick inte någon bild där ifrån dock.
Där efter blev det en sväng på systerkrogen Easy beer, som körde med liknande koncept där det finns olika ölsorter. Man betalar för det man tappar upp helt enkelt, även här kunde man testa lite olika ölsorter, fanns säkert 12 stycken. För den
som inte är öldrickartypen så fanns det även ett litet vin och whiskeyutbud. Här hade de även världens godaste cheese croquetts!


Sista kvällen åt vi middag på COD Restaurant. Det är en japansk restaurang i centrala Riga. Jag och Viktor beställde sushi, men såhär i efterhand skulle vi nog tagit något mer spännande, då det såg väldigt gott ut det som kom in till de andra borden.
Vi startade med edamame och sedan sushin. Jag tog en lobsterroll, helt okej god, förväntade mig kanske lite mer, något dyrt för endast 5 bitar också. Viktor tog en med råbiff och aubergine i, den var faktiskt lite annorlunda och god. Men
som helhet så får resturangen ändå 4 av 5 i betyg då edamamebönorna var helt sjukt goda, drycken var kanon, servicen var grym och inredningen tilltalande.



Tack Viktor och tack Riga för denna gång, på återseende!